Veiligheidsregio’s

Optimale ondersteuning bij digitale transitie

Veiligheidsregio’s

In de wereld van de brandweer is de laatste jaren veel veranderd. Zo hebben we gezien dat de lokale (gemeente)brandweer in 2010 is verhuisd naar de regionale brandweer en vervolgens in 2014 weer naar de veiligheidsregio. Daarbij kwam het personeel tevens in dienst van de veiligheidsregio.

De gemeente heeft nu alleen nog een bestuurlijke taak maar blijft verantwoordelijk voor de brandweerzorg. Deze ontwikkelingen hebben grote gevolgen gehad voor het dagelijks werk binnen de vijf schakels van de veiligheidsketen. In plaats van één gemeente moet een hele regio worden bediend. Bij pro-actie, preventie en preparatie kreeg de brandweer steeds meer een adviserende rol richting het bevoegd gezag. Bovendien ontwikkelt de ICT zich door en biedt steeds meer en andere mogelijkheden. Verandering blijft voortdurend op de agenda staan.

Communicatie en risicobeheersing

De behoefte aan integrale ICT-ondersteuning is bij de veiligheidsregio’s zeer breed. De breedte en diepgang van onze suite past als een handschoen op de visie op ICT die de meeste veiligheidsregio’s hebben. Denk daarbij aan communicatie met de vrijwillige brandweer middels onze social intranet en mailingoplossing, aan multidisciplinaire evaluatie (GRIP) met onze vergader- en besluitvomingsmodule; en risicobeheersing met ons zaaksysteem in combinatie met de objectregistratie van ons zusterbedrijf Roxit tot en met een digitale bereikbaarheidskaart met ons zusterbedrijf Crotec. Dat betekent dat onze oplossing u de vrije ruimte biedt om stapsgewijs of in één keer de transitie te maken naar integraal digitaal werken. En dat een keuze voor onze suite een zekere en toekomstvaste keuze is. De vrije ruimte voor veiligheidsregio’s.

 

Onze oplossingen worden onder meer gebruikt door:

  • logo_overbetuwe
  • logo_hulst
  • logo_beuningen
  • logo_enkhuizen
  • logo_sluis
  • logo_zwartewaterland
  • logo_hellevoetsluis
  • logo_zutphen
Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer

T 015 25 11 000
F 015 25 11 001

Top